GSB Çalışan Antrenörlere 2019 yılı İlk Tediye Ödemesi Ocak Ayında Yapılacak

tediye

2019 yılının ilk tediye rakamları belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığında Merkez ve Taşra Teşkilatlarında taşeron firmalar aracılığı ile antrenör statüsünde çalışan antrenörlerin 4/d ile sürekli işçi olarak kadroya alımları gerçekleşmişti. Sürekli işçi statüsünde çalışan antrenörler hakkında bilinmezlikler hala belli olmuş durumda değil.

Sizler için taşerondan sürekli işçi kadrosuna (4/d statüsünde) geçirilen antrenörlerin 2019 yılında alacakları maaşları ve zam oranları ile ilgili bir yazı hazırladık.

Gençlik ve Spor Bakanlığında Çalışan Antrenörlerin 2019 Yılı Zam Oranları

2019 yılının ilk günlerini yaşadığımız bu günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığında 4/d statüsünde çalışan taşerondan kadroya geçirilen antrenörlerin en çok merak ettikleri konu ocak ayı maaş zamları ve 2019 yılı tediye oranı.

2018 yılının Ocak ayında imzalan toplu sözleşmeden dolayı antrenörler %4’lük bir maaş farkı 2019 ocak maaşlarında görecekler. Taşerondan kadroya geçen antrenörlerin, 2019 yılının Ocak ayında %4 (yüzde dört), temmuz ayında ise yüzde dört oranında maaşlarına zam yansıtılacaktır.

2018 Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. 2019 yılında %4 toplu sözleşmeden gelecek olan ücreti ocak maaşlarında görecekler. Yaklaşık 150 TL ye yakin antrenörlerin maaşlarında farklar ve iyiliştirmeler olacak.

2018 yılının en büyük vergi kesintisinin olduğu Aralık ayında taşerondan 4/d kadrosuna geçen lisans mezunu bir antrenör 2700 TL civarı bir maaş almıştır. Bunun haricinde 2018 yılı 52 günlük ikramiye tutarının son taksiti olan 13 günlük ikramiye için 943,12 TL hesabına yatmıştır.

Taşerondan kadroya geçen antrenörler 2019 yılında maaşlarında %4 toplu sözleşme ücreti ile birlikte 150 TL’ ye yakin bir ücret farki alacaklar.

Tediye Nedir?

“Para ile yapılan ödeme” anlamına gelen tediye kamuda sürekli işçi (4/d) statüsünde çalışanların maaşlarına yapılan ek ödemelerdir.

İlave Tediye Ödemesi Yapan Kurumlar

6772 sayılı “Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun” düzenlemesi ile, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yaparlar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı taşerondan 4/d statüsünde sürekli işçi olarak gösterilen antrenörlere de ilave ikramiye ödemesi yapılır.

İlave Tediye Tutarı Ne Kadardır? Kaç Kez Ödenir?

İlave ikramiye kamuda işçi statüsünde çalışanların bir ay süresince çalıştıkları süreyi kapsar. Haftada bir (1) gün haftalık izinleri olan işçilerin hafta sonu tatili çalışma süresi içinde sayılmadığı için 26 günlük tediye verilir. Senede bir defa verilen tediye rakamları Bakanlar Kurulunun kararı senede iki (2) ye çıkartılmıştır. Yani 6772 sayılı Kanun  gereğince GSB de taşerondan 4/d statüsünde kadroya geçirilen antrenörler 52 günlük ikramiye alacaklardır.

52 günlük ikramiye bedeli dört eşit taksitte 13+13+13+13 günlük şeklinde olacak şekilde ilk ödemesi Ocak ayı içinde yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığında Çalışan Antrenörlere 2019 Yılının İlk İlave Tediyesi Ocak Ayında Ödenecek

6772 Sayılı kanun hükmünce senede 52 günlük ilave ikramiye ödemesi yapılacak olan taşerondan karoya geçirilen antrenörlere Ocak ayı içinde ilk ödeme yapılacak. 52 günlük ikramiye  (tediye) rakamları, sene içinde eşit taksitler şeklinde KHK ‘lar ile işçi maaşlarına eklenecektir. 2019 yılı içinde ilk altı (6) aylık zaman diliminde 13+13 gün, ikinci altı (6) ayda ise 13+13 şeklinde ödenmesi düşünülmektedir.

2019 yılı Ocak ayı maaşına ek %4 (yüzde dört) zam yapılacak antrenörlere ek olarak da 13 günlük ikramiye  (tediye) oranı yansıtılacaktır. Ocak ayında yatırılması düşünülen 13 günlük ikramiye (tediye) 2019 Ocak maaşından ayrı yatırılması muhtemel.

2018 yılına ait 52 günlük ikramiye rakamının son taksiti Aralık ayı içinde tüm vergiler kesilmiş şeklide 943,12 TL olarak antrenörlerin hesabına yatırılmıştı.  2019 yılının ilk 13 günlük ikramiye tutarı ile taşerondan kadroya geçen antrenörlerin Ocak ayı içinde cüzdanlarına 950 (dokuzyüzelli) TL ye yakın bir ödeme yapılacağı düşünülmektedir.

 

 

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın