Ales Başvurusu

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani ALES başvurusu başladı. Lisansüstü eğitim ve / veya akademik kariyer yapmak isteyen binlerce adayın gireceği 2019 yılı
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani ALES ne zaman yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman? Adayların ALES hakkında bilmesi gereken tüm detaylar haberimizde…

ALES Nedir?

ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı dır.  Lisansüstü eğitim yapmak ve akademik kariyer yapmak isteyenlerin girmek zorunda olduğu Sözel ve Sayısal konulardan oluşan soruların sorulduğu ve zamanı en iyi şekilde kullanma mantığına dayalı bir sınavdır. Lisansüstü eğitimde Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimleri için adaylardan geçer notta bir Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı puanı istenmektedir. Yüksek Lisans ve Doktora  eğitimleri için ALES’ten en az 55 puan almak zorunluluğu bulunmaktadır. Araştırma Görevlisi ilanlarına başvurularda ise en az 70 puan almış olmak istenmektedir. Yine Akademik personel ilanlarına başvuru şartlarından biri de ALES’ten belirtilen bir puanı almaktır.

Ales sayısal ve sözel konuları hakkında bilgi almak için linke tıklayınız.

2019-ALES/1

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı herkes tarafından bilinen ismi ile ALES başvurusu başladı. 2019 yılının ilk ALES başvurusu 5 Mart Salı günü başladı. Binlerce adayın gireceği sınav 5 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.

Adaylar Ales başvurusu ‘nu son gün olan 13 Mart tarihine kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sayfasından gerçekleştirebilirler. 05-13 Mart tarihleri arasında başvurularını yapamayan adaylar için ÖSYM geç başvuru tarihini de belirledi. Ales başvurusu geç kayıt tarihi 28 Mart 2019 günü.

2019-Ales/1 Sonuç Açıklama Tarihi Ne Zaman?

05-13 Mart tarihleri arasında başvuruları alınan ALES 5 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. Adaylar 30 Mayıs 2019 tarihinden itibaren ise ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine şifreleri ile girerek sonuçlarını öğrenebilecek.

Ales Ücreti Ne Kadar?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani ALES ücreti 120 TL’dir. Adaylar başvurularını
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemininden yaptıktan sonra onaylayarak banka ödemelerini yapmalıdır.

Ales Ücretini Hangi Bankaya Yatıracağım?

Ales başvurları yapan adaylar işlemlerini onayladıktan sonra aşağıda belirttiğimiz banka şubelerinden veya internet bankacılığı aracılığı ile ödemelerini yapabilirler.

  • T.C. Ziraat Bankası ve İnternet bankacılığı
  • T. Halk Bankasının ATM’leri ve İnternet bankacılığı
  • Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • Denizbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı(KKTC’den başvuran adaylar hariç)Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın