2019 Yılı Antrenör, Spor Uzmanı ve Gençlik Lideri Maaş Zamları Oranları Belli Oldu

antrenör maaşı

2019 yılının ilk günlerini yaşadığımız bugünlerde 2018 yılı Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanması ile 2019 Yılı Antrenör, Spor Uzmanı ve Gençlik Liderlerinin maaşları netlik kazanmaya başladı. Antrenör maaşları na ne kadar zam yapıldı? Spor/sportif eğitim uzmanı maaşlarına ne kadar zam yapıldı? 2019 yılı sözleşmeli antrenör maaşı ne kadar? 2019 yılında sözleşmeli sportif eğitim uzmanı ne kadar maaş alacak? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2019 Yılına Ait Antrenör, Spor Uzmanı ve Gençlik Lideri Zam Oranları Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan antrenör, spor uzmanı ve gençlik liderleri farklı istihdam yöntemleri ile görevlendirilmektedir. GSB de görev yapan antrenörler; kadrolu antrenör, sözleşmeli antrenör ve 4/D statüsünde görevlendirilen antrenörlerdir. Sportif eğitim uzmanları/spor uzmanlarında da istihdam şekli kadrolu spor uzmanı ve sözleşmeli spor uzmanı şeklinde yapılmaktadır. Gençlik Merkezlerinde görev yapan Gençlik Liderleri de 4/D statüsünde görevlendirilen daimi işçi kadrosunda görev yapmaktadır.

Bir bakanlık içinde merkez ve taşra teşkilatlarında aynı işi yapan ama farklı yöntemlerle istihdam edilen kişilerin olması kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Farklı istihdam yöntemlerinin olması aynı işi yapan kişiler arasında maaş farklarının ve farklı ücretlerin olmasına da sebep olmaktadır. 2019 yılında GSB personelinin istihdam yöntemlerine göre alacakları zam oranları aşağıda yer almaktadır:

Kadrolu Antrenör

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan kadrolu antrenörlerin Ocak ayı maaşlarına %4 Toplu Sözleşme oranı ve enflasyondan doğan %6,73’lük farkla beraber %10,73 oranında zam yapılacaktır. 2018 yılında 6/1 derece ve kademede yer alan bir kadrolu antrenör 3400 TL civarı maaş almaktaydı. 2019 yılının Ocak ayında maaşlara yansıyacak farkla birlikte ayn antrenör 300 ile 400 TL arasında maaş farkı alacaktır. 3700 TL ile 3800 TL arasında derece kademesine göre maaş alacaktır.

Kadrolu Spor Uzmanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan kadrolu spor uzmanlarinin Ocak ayı maaşlarına %4 Toplu Sözleşme oranı ve enflasyondan doğan %6,73’lük farkla beraber %10,73 oranında zam yapılacaktır.  4/2 derece ve kademeye sahip bekar bir spor uzmanının maaşı 2018 yılında 3500 TL civarındaydı. Toplu sözleşme rakamı olan %4 ve enflasyon farklarının yansıtılması ile birlikte aynı spor uzmanı %10,73 ‘lük maaş zammı ile birlikte 350 TL ye yakın bir fark alacaktır.

Sözleşmeli Antrenör

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan sözleşmeli antrenör maaşları na Ocak ayında % 4 Toplu Sözleşme oranı ve enflasyondan doğan %6,73’lük farkla beraber %10,73 oranında zam yapılacaktır. Kadro derece ve kademe göstergeleri olmayan sözleşmeli antrenör maaşları 2019 yılı Ocak ayından itibaren zamlı rakamlara göre belirlenecektir. Sözleşmeli antrenörler 300 TL’ye yakın bir maaş zammını 2019 yılı Ocak ayında maaşlarında göreceklerdir.

Sözleşmeli Spor Uzmanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan sözleşmeli spor uzmanı Ocak ayı maaşlarına %4 Toplu Sözleşme oranı ve enflasyondan doğan %6,73’lük farkla beraber %10,73 oranında zam yapılacaktır. Kadro derece ve kademe göstergeleri olmayan sözleşmeli spor uzmanları eş ve çocuk yardımı ile birlikte 2018 yılının son aylarında 3500 TL ye yakın bir maaş almaktaydı. 2019 yılının Ocak ayında maaşlarına yansıyacak %10,73 ‘lük bir farkla maaşlarında 350 TL’ye yakın bir maaş yükselmesi yaşayacaklardır.

4/D Statüsünde İstihdam Edilen Antrenörler

Hizmet Alımı olarak ifade edilen ve taşeron firmalar aracılığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının taşra teşkilatlarında görevlendirilen lisans mezunu antrenörler 696 KHK ile 4/D statüsünde Daimi İşçi pozisyonunda kadro geçirildiler. Gençlik ve Spor Bakanlığında maaş artışlarında en büyük şoku yaşayan 4/D statüsünde görevlendirilen antrenörlerin Ocak ayı maaşlarına sadece %4’lük toplu sözleşme rakamları yansıtılacak.  Enflasyon farkının yansıtılmayacağı 4/D statüsünde istihdam edilen lisans mezunu antrenör maaşları nda en fazla 130 TL ‘lik bir fark yaşayacaklardır. Gençlik ve Spor Bakanlığında aynı işi yapan ama istihdam yöntemlerine göre en az maaş farkı alacak olan 4/d statüsünde ki antrenörlerdir. Devlet memurları çalışmadan maaşlarını alırken 4/d statüsünde görevlendirilen antrenörler çalıştıktan sonra maaşları hak etmektedir. Bu nedenle Şubat 15’te alacakları maaşlarda 2019 yılına ait %4’lük rakamları net olarak göreceklerdir.

4/D Statüsünde İstihdam Edilen Gençlik Liderleri

696 KHK ile 4/D statüsünde Daimi İşçi pozisyonunda kadroya geçirilen Gençlik Liderleri Ocak ayı maaş zam oranları belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığında maaş artışlarında en büyük şoku yaşayan 4/D statüsünde görevlendirilen Gençlik Liderlerinin Ocak ayı maaşlarına sadece %4’lük toplu sözleşme rakamları yansıtılacaktır.  Enflasyon farkının yansıtılmayacağı 4/D statüsünde istihdam edilen lisans mezunu Gençlik Liderleri maaşlarında en fazla 130 TL ‘lik bir fark yaşayacaklardır. Devlet memurları çalışmadan maaşlarını alırken 4/d statüsünde görevlendirilen Gençlik Liderleri çalıştıktan sonra maaşları hak etmektedir. Bu nedenle Şubat 15’te alacakları maaşlarda 2019 yılına ait %4’lük rakamları net olarak göreceklerdir.

 

 

Önerilen makaleler

1 Yorum

  1. […] ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında kadrolu antrenörler ve sportif eğitim uzmanları 15 Ocakta aldıkları maaşları 15 Ocak-14 Şubat tarihi arasında çalışacakları hizmet için […]

Bir cevap yazın