AYT Puanı İle Alan Besyolar

Merhaba arkadaşlar, bugün sizler için AYT Puanı ile alan Besyolar listesini hazırladık. ÖSYM, 2019 yılı YKS başvuru kılavuzunu yayımladı. Ancak, 2019 yılında AYT ile alan besyo ve bölümleri listesini daha yayımlamadı. Bizlerde size örnek oluşturması için 2018 yılına ait (yani geçen seneye ait) AYT puanı ile alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerini listeledik. Yazımız aşağıda yer alan konu başlıklarından oluşmaktadır:

  • AYT Nedir?
  • 2019 Yılı AYT Ne Zaman Yapılacak?
  • AYT ‘ye girmek zorunlu mu?
  • AYT ile alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri

AYT Nedir?

AYT ( Alan Yeterlilik Testleri ), YKS olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavının ikinci oturumunun adıdır.

2019 Yılı AYT Ne Zaman Yapılacak?

12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında başvuruları yapılan 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT sınavı ile 15 Haziran 2019 cumartesi günü saat 10.15 ‘te başlayacaktır. 135 dakika dakika sürecek olan TYT sınavı sonrası başvurusunu yapan adaylar 2. oturum olan AYT ‘ye girebilecektir.

AYT ( Alan Yeterlilik Testleri ) sınavı ise 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 10.15 ‘te başlayacaktır. AYT ( Alan Yeterlilik Testleri ) 180 dakika sürecektir.

AYT ‘ye girmek zorunlu mu?

AYT puanı ile alan bir BESYO veya Spor Bilimleri Fakültesi bölümü okumak istiyorsanız, AYT ( Alan Yeterlilik Testleri )’ye girmek ve yeterli puanı almak zorundasınız. AYT ile alan BESYO ve Spor Bilimleri Fakültelerinde okumak isteyen adaylar bu bölümlere ait özel yetenek sınavına girmemektedir. Bunun yerine YKS puanı açıklanan adaylar tercih döneminde diğer bölümleri okumak için nasıl tercih yaparak bölüm seçiyorlarsa aynı Tercih Kılavuzunda yer alan Besyo ve Spor Fakültesi bölümlerini tercih etmektedir. Yeterli puanı olan adaylar tercih ettikleri bölümleri kazanmaları durumunda bu bölümlerin kayıt tarihlerinde kayıtlarını yapmaktadır.

AYT ile alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri

Yazımızında başında belirttiğimiz gibi 2019 yılına ait AYT puanı ile alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri ‘nin listeleri daha ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ama şunu da söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum : 2018 yılında AYT puanı ile alan birçok üniversite, Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesi 2. tercih döneminde bile dolmamıştır. Yani avantajınızın olduğunu söyleyebilirim.

Özel Yetenek Sınavı ile alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerine göre sayı az da olsa önemli üniversitelerin bir çoğu bölümlerine öğrencilerini
AYT puanı ile seçmeye başlamıştır. 2018 yılında ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesi listesine ulaşmak için linke tıklayınız.

Önerilen makaleler

1 Yorum

  1. […] Kemal Üniversitesi besyo özel yetenek sınavı 31.08.2018 tarihinde başlayacaktır. Adayların sınava gireceği gün ve […]

Bir cevap yazın