Bakan Selçuk, Sınav Sistemi Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Sınav Sistemi Hakkında Bakan Ziya Selçuk’tan Önemli Açıklamalar

Bakan Selçuk, Manisa Polis Evi ‘nde katıldığı bir toplantıda Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde illere yaptığı ziyaretlerle sahada ki paydaşlarla görüşmeler yaptıklarını ve değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Eğitimi kapalı alanlardan ve okullarda yapılan etkinliklerden olmaması gerektiğine değinen Bakan Selçuk, eğitimi üreten, ekonomik bir girişim olarak gördüklerini, tüm bu hususları da demokrasiyle taçlandırmak istediklerini belirtti.

Eğitimin Türkiye’nin milli ödevi olduğunu kaydeden Selçuk, şöyle konuştu:

“Gelecek için bir eğitim vizyonu oluşturmak istiyoruz. Mevcut eğitim sistemini zamanın ruhuyla yeniden yorumlamak gerekiyor. Eğitimde pek çok başarılı adımlar atıldı. 2003’te Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı iken ‘keşke elimizde şu imkanlar da olsa’ dediğimiz her şeye bugün sahibiz. ‘Eğitim sistemimiz kötüydü, şimdi biz çok güzel işler yapıyoruz’ demek doğru değil. Geçmişte emeği geçen herkese şükran borçluyuz. Geçmişle kavga ederek, eskiden yapılanları gerekli gereksiz eleştirmememiz gerekiyor.”

Bakan Selçuk, 2040 yılına gelindiğinde bambaşka bir dünya ile karşılaşılacağını belirtti.

Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

“Bugün okula başlayan çocuklar dahil dünyadaki herkesin bu tarihlerde büyük bir tıkanma yaşayacağını düşünüyorum. Çünkü o tarihlerde bugünkü işlerin yüzde 70’ini robotların yapacağı öngörülüyor. İnsanlara yazılım yüklenecek bir yönteme gidiyoruz. Yani dijital olanın fiziksel ve biyolojik olanla bir bedende buluşacağını biliyoruz. Dünyanın gittiği yeri iyi sorgulamamız gerekiyor.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “eğitim, düşüncelerimizi, görüşlerimizi kendi çocuklarımıza empoze edebileceğimiz bir araç değildir .”

Konuşmasına Eğitim Sisteminin Bir Çıkmazı olan Sınav Sistemi üzerine devam eden Bakan Selçuk şunları belirtti:  “Sınav sistemi revize edilmezse önümüzde yıllarda büyük sıkıntılar ile karşılaşılacağı, çocukların hayatının, ergenliğinin bir sınav üzerine yazıldığı belirtildi. Okullar arasında ki imkanların azaltılması ve öğrenme farklılıklarının ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı. Okullarda ki en önemli yatırımın öğretmenler olduğunu belirten Bakan Selçuk, “Asıl olan öğretmendir, öğretmene yatırım yapmaktır” ifadelerini kullandı

Türkiye olarak dünya ile yarışmamız gerektiğini belirten Bakan, “Bu noktada eğitime dünya standartları getirilmeli” diyerek konuşmasına devam etti. Bakan Selçuk, 2003 yıllarında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde hayallerinin olduğunu belirtti. “Keşke şu kadar derslik olsa, keşke şu kadar öğretmen olsa, keşke dijital bir alt yapı olsa diye. Bu hayallerin şimdi fazlasıyla gerçekleştiğini görüyorum. Dolayısıyla biz, bir iki üçün üstüne dört beş altı diyen bir bakış açısına sahibiz”

Milli Eğitim Bakan Selçuk, 2040 yıllarında dünya tarihinde geçmişte hiç karşılaşılmadık kadar büyük bir kırılma olacağını ve bu kırılmanın belim ve teknoloji alanlarında olacağını belirtti.  Çok farklı bir dünya ile karşılaşılacağını belirten Bakan, “Bambaşka bir dünya geliyor ve bugün okula yeni başlayan çocuklar eğer mevcut eğitim sistemini, dünyadaki de dahil, sadece bizde değil, almaya devam ederlerse dünyanın büyük bir tıkanma yaşayacağını görüyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

norm fazlası sözleşmeli öğretmen
norm fazlası sözleşmeli öğretmen nasıl belirlenir başlıklı yazımıza ulaşmak için resmin üzerine tıklayınız.
ücretli öğretmenlik ile ilgili detayları öğrenmek için resmin üzerine tıklayınız.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın