Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar | Ders ücreti ne kadar?

beden eğitimi öğretmeni maaşı

Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar | Ders ücreti ne kadar?

Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorsanız ve beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar diye merak ediyorsanız bu yazımızda beden eğitim öğretmeninin maaşının ne olduğunu ve daha fazla nasıl para kazanılabileceğini öğrenebilirsiniz. beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar ? Aylık kazancı nedir ? Ek ders ücreti nedir ? Kurs ve ders dışı egzersiz çalışmaları ile ne kadar kazanılır ? Öğretmen olduktan sonra aylık kazancınızı nasıl yükseltebileceğinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Beden Eğitimi Öğretmeninin Aylık Kazancı Nedir?

beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar ? Bir okulda matematik öğretmeni ile beden eğitimi öğretmeninin net maaşı aynıdır. Yani şunu diyebiliriz öğretmenlerin maaşları branşlarına göre farklılık göstermemektedir. Öğretmenlerin mesleklerinde ki çalışma yılı ile girdikleri ek ders saati ve derslerden sonra açtıkları kurs yada ders dışı egzersiz çalışmalarına göre değişmektedir. Mesleğe yeni başlamış bir beden eğitimi öğretmeni 9/1’i dediğimiz derece ve kıdemle göreve başlamaktadır. 9/1’i ile başlayan bir beden eğitimi öğretmeni 15 saatli maaş karşılığı çalışması durumunda 2018 yılı temmuz ayı itibari ile 3175 TL net maaş almaktadır. Ek ders ile birlikte bir öğretmen haftalık 30 saat derse ücret karşılığı girebilmektedir. Yani girdiği 30 saatin 15 saati maaş karşılığı iken 15 saati ek ders ücretidir ve o girdiği haftalık 15 saat için ek ücret almaktadır.

Beden Eğitimi Öğretmeninin Aylık Kazancı Nedir?

beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar ? Her bir saat için 12,80 TL ek ders ücreti alan bir öğretmen haftalık 15 saatlik  ek ders için 15*12,8=192 TL haftalık, 768 TL ise aylık ek ders ücreti almaktadır. Bunların yanı sıra girilen her 10 saatlik ders için devlet öğretmene 1 saatlik hazırlık ödeneği, haftalık 3 saat nöbet ücreti, haftalık 2 saat rehber öğretmen veya kulüp ücreti vermektedir. Yani 30 saat derse giren bir öğretmen her 10 saate denk gelen 1 saatlik hazırlık ödeneği, 3 saat nöbet ve 2 saat kulüp veya rehberlik ücreti ile haftalık 36 saat ek ders ücreti almaktadır. 36 saat karşılığında bir beden eğitimi öğretmeni 3175 TL net  maaş ve 1075 TL ek ders ücreti ile birlikte 4250 TL kazanabilmektedir. Bu ücret girdiği ek ders saatine göre değişiklik göstermektedir.

Kurs ve Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları ile Ne Kadar Kazanılır ?

beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar yazımızda bir beden eğitimi öğretmeninin ders saati karşılığı  (yani 15 saat girmesi gereken minumum ders saat ücreti), ek dersler ve sınav görevleri ile alacağı net geliri ve bu geliri artırabilmek için yapabileceğiniz çalışmaları öğrenebilirsiniz. Bir Beden eğitimi öğretmeninin 2018 Ağustos ayı itibari ile net maaşı 3175 TL ‘dir. Aşağıda maddeler halinde sıraladığımız çalışmalar ile bir beden eğitimi öğretmeninin ne kadar ek gelir elde edebileceğini öğrenebilirsiniz.

  • Ek Ders :
  • Aylık Hazırlık Ödeneği:
  • Nöbet Ücreti:
  • Kulüp ve Rehberlik Çalışması:
  • Kurs Çalışması:
  • Ders Dışı Egzersiz Çalışması:
  • Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerinden açılan kurslar:
  • Okul Dışı Ücret Alabileceği Sınavlar
    • Ösym Sınavları:
    • Meb Sınavları:
    • Meb Ehliyet Sınavı Direksiyon Görevi:

Ek Ders :

Bir beden eğitimi öğretmeni haftalık toplam 30 saat derse girebilir.Bu 30 saatin 15 saati maaş karşılığı girmesi gereken ders saati geri kalan 15 saati ise ek ders saati karşılığı maaşa eklenen ücrettir. Bir beden eğitimi öğretmeni 15 saat ek ders karşılığında 15*12,8=192 TL haftalık, 768 TL ise aylık ek ders ücreti alabilir.

Aylık Hazırlık Ödeneği:

Bir Beden Eğitimi Öğretmeni girmiş olduğu her 10 saatlik ders için devletten almış olduğu 1 saatlik hazırlık ödeneğidir. Girmiş olduğu toplam ders saatinin her 10 saati için 1 saat ek ücret almasıdır.

Nöbet Ücreti:

Bir öğretmen haftalık en az bir gün nöbetçi öğretmen olarak okulun belirlenen alanlarında ders saatleri dışında yani teneffüs ve öğle aralarında okul idaresi tarafından belirlenmiş alanlarda nöbet tutmak zorundadır. Nöbetinin olduğu günlerde de boş dersleri olsa da okulda bulunmak zorundadır. Boş derslerinde okulun vereceği görevleri yapmakla yükümlüdür. Bir öğretmen sadece haftalık 1 gün için nöbet ücreti alabilir. Hafta içinde 1’den fazla tutacağı nöbet görevi için ek nöbet ücreti alamaz. Devlet öğretmenlere bir günlük nöbet ücreti karşılığında haftalık 3 saat ek ders ücreti karşılığında nöbet ücreti ödemektedir. Bu da maaşlarına aylık 12 saat ek ders ücreti olarak yansımaktadır. Bu da maaş bordranıza 12*12,8 ek ders ücreti=153,6 TL aylık nöbet ücreti alabilirsiniz.

Kulüp ve Rehberlik Çalışması:

Bir öğretmen okulda yaptığı kulüp ve/veya rehberlik çalışmaları kapsamında haftalık 2 saatlik ek ders ücreti karşılığında ücret almaktadır. Bu da aylık 8 saatlik ek ders ücreti karşılığında kulüp ve rehberlik çalışması demek oluyor. Bu da 8*12,8 ek ders ücreti=102,4 TL kulüp ve rehberlik çalışması ücreti

Kurs Çalışması:

Okullarda açılan yetiştirme ve destekleme kurslarından alınan ücrettir. Beden eğitimi öğretmeni okulda belirlediği bir yada bir kaç spor branşından haftalık 10 saate kadar kurs açabilmektedir. Bu kurs çalışmalarında açılacak kurslar ve toplam kaç saat açılabileceği okul idarelerinin insiyatifindedir. Haftalık 10 saat kurs açmanıza izinde verilmeyebilir. Okul idaresinin izin verdiği saat kadar da yetiştirme ve destekleme kursu açabilirsiniz. Yetiştirme ve destekleme kurslarında ek ders ücreti diğer yapacağınız ders dışı egzersiz çalışmalarına göre 2 kat daha fazladır. Okul idaresinin  size haftalık 6 saat kurs açma izni verdiğini düşünelim. Bu haftalık 6 saat kurs ücretinden 12 saat ek ders ücreti alırsınız. Bu haftalık 6 saat kurs ücreti aylık 24 saat kurs ücreti yani iki katı ücretle 48 saat ek ders ücreti olarak maaşınıza yansımaktadır. Kurs ücreti 2018 Temmuz ayı itibari ile her bir ders saati için 25,6 TL ücret verilmektedir.

Ders Dışı Egzersiz Çalışması:

Bir öğretmen haftalık toplam 6 saat ders dışı egzersiz çalışması yapabilir. Bir beden eğitimi öğretmeni belirlediği bir veya birkaç spor branşından ders dışı egzersiz çalışması yapabilir. Hafta içi  2+2+2 saat şeklinde açmış olduğu ders dışı egzersiz çalışmasını haftasonu 3+3 saat şeklinde yapabilir. Bir öğretmen 6 saatlik ders dışı egzersiz çalışması ile 307,2 TL aylık kazanç elde edebilir. Ders dışı egzersiz çalışması okul idaresinin insiyatifindedir. Öğretmenin belirlediği öğrenci isim listesi ile sene başı yapacağı ders dışı egzersiz çalışması dilekçesi ile okul idaresine başvurması gerekmektedir.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerinden açılan kurslar:

Bir beden eğitimi öğretmeni kendi okulundan yada başka bir okuldan okul idarelerinin izni ile öğrenci isim listesini belirtmek şartı ile bulundukları il /ilçe halk eğitim merkezi müdürlüklerine yapacakları yazılı başvuru ile belirledikleri bir spor branşından kurs açabilir. Halk Eğitim Merkezlerinin her spor branşı için minimum öğrenci sayısını ve yaş kategorilerini belirleyen modülleri bulunmaktadır. İlgili Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun web adresinden branşlara göre modüllerini öğrenebilirsiniz. Başvurularınızı çalışma yapacağınız okul müdürlüğü üzerinden halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu müdürlüğüne yapabilirsiniz.

Ücret Alabileceğiniz Sınav Görevleri

Ösym Sınavları:

ÖSYM her sene bir çok sınav yapmaktadır. Bu sınavlarda ki gözetmen ve salon başkanı görevi üniversite personelleri ve meb personelleri arasından isteğe bağlı olarak yapılmaktadır. Yapılan sınavın oturum saatine göre öğretmen ve üniversite personeli bu sınavlardan ücret almaktadır.Bir beden eğitimi öğretmeni olarak haftasonu yapılan herhangi bir ösym sınavından gözetmen veya salon başkanı görevi alarak ek ücret kazanabilirsiniz. Peki bu aşvuruyu nasıl yapacaksınız. Öncelikle görev yaptığınız okul müdürlüğüne ösym sınavlarında görev almak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Okul idaresi kendi elektronik sistemlerinden ösym görev isteğinizi sizin için belirlemelidir. Okul idaresinden alacağınız şifre ile ÖSYM GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ üzerinden Görev Tercihleri bölümünden salon başkanı ve gözetmen seçeneklerini tıklayarak görev yapmak istediğiniz sınav binasında tercih yapabilirsiniz. Sınav görevi çıkması ÖSYM insiyatifindedir. Sene içerisinde yapılan bütün ÖSYM sınavlarına başvurabilirsiniz. Bu şekilde aylık gelirinize bir ek kazanç eklemiş olursunuz.

Meb Sınavları:

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden açılan sınavlara girerek ek kazanç elde edebilmektedir. Sınavlarda salon başkanı ve/veya gözetmen olarak yapacağınız görev sonrası bir ücret almaktasınız.

Meb Ehliyet Sınavı Direksiyon Görevi:

Meb Ehliyet sınavlarında direksiyon sınavlarında görevli olabilmek için MEB tarafından açılan  motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi sahibi olmanız gerekmektedir. Bu belge için okul müdürlüğünüzden bilgi alabilirsiniz.

Beden Eğitimi Öğretmeni Kaç Saat Kurs Açabilir?

beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar ? Bir beden eğitimi öğretmeni aldığı 15 saatlik maaş karşılığı ücretinin yanında girdiği ek ders oranınca ücret alabilmektedir. Bunun yanı sıra derslerden sonra açabileceğiniz kurs ve/veya egzersizlerle alacağınız ücreti yükseltebilirsiniz. Peki Kurs nedir? Egzersiz Nedir? Bu iki şey temelde aynı olsa da MEB‘in ders saati için ödediği ücret değişmektedir. Ve isterseniz ikisini de farklı zamanlarda olmak koşuluyla açabilirsiniz.

Ders Dışı Egzersiz Çalışması Nedir? 

Ders dışı egzersiz çalışması ders saatinden sonra açılabilen en fazla haftalık 6 saatlik bir çalışma dilimidir. hafta içi 2+2+2 haftasonu ise 3+3 şeklinde açılabilmektedir. Haftalık 6 saat egzersiz açan bir öğretmen aylık 24 saat egzersiz ücreti alabilmektedir. Bu da 24*12,8=307,2 TL aylık egzersiz ücreti alabilmektedir. Beden eğitimi öğretmeni maaşı nedir ?

Kurs Nedir?

Kurs olarak ifade edilen eğitim programı ders saatinden sonra açılan destekleme ve yetiştirme kursudur. Ve bu kursların ek ders saat ücreti egzersiz kursu ek ders saat ücretine göre 2 kat fazladır. Haftalık 6 saat destekleme ve yetiştirme kursu açabilmeniz durumunda ise 614,4 TL kurs ücreti kazanabilirsiniz. Bu ücret girdiğiniz destekleme ve yetiştirme kurs saati ile değişiklik göstermektedir. Destekleme ve yetiştirme kurs yönetmeliği için linki tıklayınız.

beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar
beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar

Önerilen makaleler

13 Yorum

  1. Merhaba, besyo öğrencisiyim voleybol II. kademe antrenörlük belgem var. bu belgemi kullanarak nasıl kurs açabilirim?

    1. Merhaba Ömer bey, herhangi bir okulda antrenörlük yapabilirsiniz. Okul müdürlüğünün oluru ve bulunduğunuz il/ilçenin Halk Eğitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu Müdürlüğünün onayı ile kurs açabilirsiniz. Ders saati oranınca ücret alabilirsiniz. Yada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden voleybol branşında fahri antrenörlük yapmak için başvurabilirsiniz.

    2. Merhaba Ömer Arslan. 2. kademe voleybol antrenörlük belgenizle kurs açmak istiyorsanız şu kurumlara başvurabilirsiniz:
      Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlüklerinde fahri antrenör olarak çalışabilirsiniz ve fahri antrenör kursu alabilirsiniz.
      Gençlik Merkezlerinde Voleybol kursları verebilirsiniz.
      Halk Eğitim Merkezlerinde usta eğitici olarak voleybol kursları açabilirsiniz
      MEB e bağlı devlet veya özel okullarda okul idarelerinin izinler ile Voleybol Kursları açabilirsiniz.
      Detaylı bilgiyi https://sporbilimlerihaber.com sitemizden öğrenebilirsiniz

  2. […] seminer ve dersler aracılığıyla kendimizi geliştirmemiz durumunda MEB ‘te gören yapan beden eğitimi öğretmeni veya GSB ‘de görev yapan antrenör arkadaşlarınızdan çok daha fazla paralar […]

  3. […] Bu planlamalardan birisi de yüksek lisans yapan öğretmenlerin ücretlerinin artırılmasıdır. Öğretmen maaşları ve yüksek lisans yapmaları durumunda alacakları ücretler ile ilgili daha önceki dönemlerde […]

  4. […] beklediği 3600 ek gösterge önümüzde ki 2019 yılı 3. ayının içinde belirginlik kazanacak. Maaşların ve ikramiyelerin artmasını sağlayacak 3600 ek gösterge milyonlarca kamu görevlisinin […]

  5. […] derece ve kademeye sahip bir öğretmen 2018 yılının 2. altı aylık diliminde yaklaşık olarak net olarak 3 Bin 300 lira maaş […]

  6. […] sporcu atama duyurusu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı örgün eğitim kurumlarının beden eğitimi ve spor öğretmeni ihtiyacını karşılamak için milli sporculardan 200 (İki yüz) kişilik kontenjan ayırdı. […]

  7. […] başlayacak olan öğretmen başvuruları e-devlet kapısı üzerinden yapabilecekler. Binlerce öğretmenlik mezunu kişinin merakla beklediği başvuru işlemleri artık e-devlet üzerinden […]

  8. […] na ayırdık.  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin özlük haklarından olan izin hakları aşağıda yer […]

  9. […] Öğretmenler, okul saatleri dışında özel dersler vererek ek gelir elde etmektedir. Peki bu gelirinize bir gelir daha eklemek ister misiniz? Online eğitime olan taleplerin arttığı günümüzde evde bilgisayarınızı kullanarak oturduğunuz yerden ayrılmada eğitim verebilirsiniz. İnternette birçok eğitim platformu artık online eğitimlere yönelmektedir. Bu platformlarda vereceğiniz eğitimler ile  ekstra bir maaş kazanmak sizin elinizde. Diksiyonu ve öğretim yöntemi iyi olan öğretmenlerin tercih edildiği bu platformlar sizler için bir kazanç kapısı diyebiliriz. İhtiyacınız olan kesintisiz bir internet, bir bilgisayar, bir yazı tahtası ve bir webcam olarak ifade edilen bilgisayarınıza uyumlu bir kamera. Bu sitelere nasıl mı üye olunur? İnternetten yapacağınız aramalar ile bu siteleri bulmanız çok kolay. Başlangıçta bu site ve platformları bir süre takip ederseniz içerikler hakkında bilgi sahibi olmanız kolaylaşır. Modern eğitim araçlarını kullanmak için acele edin. Çağın gerisinde kalmayın ve daha çok kazanın…. […]

  10. […] Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında MEB resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin bakanlık tarafından belirlenen hizmet bölgelerinde belirtilen süre ile görev yapmaları […]

  11. […] milyonu aşan sayısı ile devlet memurlarının aldıkları maaşlar günümüzün ekonomik yapısında yetmemektedir. Bundan dolayı birçok devlet memuru ek gelir […]

Bir cevap yazın