Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesinde Okumak İsteyenlere Tavsiyeler

besyo okumak isteyene tavsiyeler

Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesinde Okumak İsteyenlere Tavsiyeler

Merhaba Arkadaşlar,  sporbilimlerihaber.com olarak hazırladığımız bugünkü yazımızda Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde okumak isteyenlere tavsiyeler vereceğiz. Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinin taban puanlarının değişkenlik gösterdiği günümüzde hangi ilde bulunan Spor Bilimleri Fakültesinde okumak avantaj.  Geleceğin meslekleri arasında bulunan spor uzmanlığı, antrenörlük, rekreasyon ve günümüzde hala popüler olan beden eğitimi öğretmenliğini seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Spor Bilimleri Fakültelerinde okumak isteyen adaylara rehber olacak nitelikte hazırlandığımız bu yazımızda birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz. Yazımız aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır.

  • Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesinde okumak isteyen adaylara tavsiyeler
  • Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri kaç yıllık bir okuldur
  • Bölüm seçerken nelere dikkat etmeliyim
  • Seçmeli dersleri seçerken nelere dikkat etmeliyim
  • Okurken kendimi nasıl geliştirebilirim
  • Okurken nasıl para kazanabilirim
  • Spor hayatıma devam edebilir miyim

Besyo da okumak isteyen adaylara tavsiyeler

Spor Bilimleri Fakültesinde okumak isteyen adaylara tavsiyeler

2018 yılı tercih dönemi tamamlanmak üzere. Birçok ilde yetenek sınavlarının tarihleri belli oldu bazılarında ise yapıldı. Spor Bilimleri Fakültelerinin taban puanlarının değişkenlik gösterdiği günümüzde hangi ilde bulunan Spor Bilimleri Fakültesinde okumak avantaj.  Geleceğin beslekleri arasında bulunan spor uzmanlığı, antrenörlük, rekreasyon ve günümüzde hala popüler olan beden eğitimi öğretmenliğini seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Spor Bilimleri Fakültelerinde okumak isteyen adaylara rehber olacak nitelikte hazırlandığımız bu yazımızda birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz. Yazımız aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır.

 

Besyo  ve Spor Bilimleri Fakülteleri kaç yıllık bir okuldur

Spor Bilimleri Fakülteleri eski isimleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) olarak bilinen 4 yıllık bir okuldur. Toplamda 8 yarı dönemden oluşan Spor Bilimleri Fakültelerinde zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan teorik ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Bir öğrencinin okuduğu bölümden mezun olabilmesi için genel not ortalamasının 100’lük sistemde en az 60; 4,00’lük not sisteminde en az 2,00 olması gerekmektedir.

 

 

Bölüm seçerken nelere dikkat etmeliyim

Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük eğitimi, spor yöneticiliği ve rekreasyon olmak üzere dört bölüm vardır. Bu bölümlerden en çok ilgi gören beden eğitimi öğretmenliği bölümü olsa da diğer bölümlerinde kendine has güzel çalışma ve iş imkanları bulunmaktadır. Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde bölüm seçiminde dikkat etmemiz gereken en önemli husus mutlaka adayın almış olduğu TYT puanı ve sporcu özgeçmişleri gelmektedir. TYT ‘den alınan puan sonrası adaylar seçtikleri üniversitenin özel yetenek sınavlarına girmektedirler. Ve TYT ve özel yetenek sınavlarından alınan puana göre öğrenciler bölümlere yerleşmektedirler. Mezuniyet sonrası yapmak istediğimiz işe göre ve kişiliğimizin uygun olduğu yapıya göre bölüm seçmekte fayda vardır. Bölümler ile ilgili yazılarımızdan her bir bölümün iş imkanlarını öğrenebilirsiniz.

Seçmeli dersleri seçerken nelere dikkat etmeliyim

Üniversitede okurken aldığımız seçmeli ve zorunlu dersler bizlerin uzmanlık alanlarını belirleyen derslerdir. Mezun olduğumuz bölüme göre özellikle aldığımız seçmeli dersler ilgi, yetenek ve mezuniyet sonrasında iş imkanları yönünden araştırılarak seçilirse kendinize yeni bir meslek kazandırmış olabilirsiniz. Seçmeli dersler sizlerin seçerek aldığınız dersler olduğu için seçmeden önce  dersin niteliğini, bir meslek olarak yapılıp yapılmayacağını, iş imkanı olabilir mi, bir meslek olarak yapılabilir mi sorularını düşünmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Seçmeli dersler ve iş imkanları ile ilgili yazımızdan konu ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz.

Okurken kendimi nasıl geliştirebilirim

Dört yıllık öğrenim hayatımız aslında çok hızlı bir şekilde geçip gidebiliyor. Ve kendimizi bu hız içerisinde ne derece geliştireceğimiz bize bağlı. Yeni bir okul, yeni arkadaşlar, yeni ortamlar ve yeni bir yaşam şekli bizi beklerken biz mezun olduğumuzda ne derece dolu olabileceğiz. Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde öğrenim gören arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunabiliriz:

  • Bir yabancı dili konuşabilecek ve YDS veya Yökdil den 55 puan alabilecek kadar öğrenin. Neden mi? Linki tıklayarak nedenini öğrenebilirsiniz.
  • Hakemlik ve antrenörlük seminerlerine katılın ( Federasyonlar düzenli olarak spor branşları ile ilgili antrenörlük ve hakemlik kurs ve seminerleri vermektedirler. Bu belgeler sizin ek para kazanma kaynaklarınız olabilir. Seminer ve Kurslar linkinden detaylı bilgileri alabilirsiniz.
  • Kendinize mezuniyet sonrasında da hatta meslek hayatınızda da yapabileceğiniz bir hobi belirleyin. İnsanlar rekreaktif etkinliklere katıldıklarında yaşam kaliteleri artar.
  • Mesleğinizin püf noktalarını öğrenin.
  • Nerede yaşamak istediğinize karar verin. (İnsanlar severek yaşadıkları yerlerde daha mutlu bir hayat sürebilirler ve bu da meslek hayatlarında ki başarının artmasına neden olur)

Okurken nasıl para kazanabilirim

Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde öğrenim gören arkadaşlar için aslında çok kolay bir konudur “ okurken nasıl para kazanabilirim “. Nasıl mı? Besyo okurken federasyonların açmış olduğu seminer ve kurslara giderek aldığınız belgeler sizler için bir para kazanma yöntemidir. Ama burada size vereceğim tavsiye okuduğunuz ilin ve yaşamayı planladığınız ilin potansiyelini iyi bir şekilde özümsemiş olmanız gerektiğidir. İç Anadoluda herhangi bir göleti ve su sporları alanı olmayan bir yerde su sporları ile ilgili alacağınız belge size para kazandıramaz. Veya spor salonu olmayan bir yerde badminton kursu vermekte zorlanabilirsiniz. Alacağınız antrenörlük belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı okul sporlarında olan spor branşlarından biri ise il/ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile herhangi bir okuldan öğrencileri çalıştırarak kurs ücreti alabilirsiniz. Hakemlik belgeleri ise daha kolay az da olsa para kazanabileceğiniz bir araçtır. Elinizde bulunan hakemlik belgesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine başvurarak okul sporları, kulüp müsabakaları ve bölgesel turnuvalarda hakemlik yaparak seans olarak ifade edilen saat ücreti üzerinden bir geliriniz olabilir. Detaylı bilgi için linki tıklayınız.

Spor hayatıma devam edebilir miyim

Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerini kazanan birçok kişi hatta çoğunluğu bir spor branşında belli bir yıl spor yaparak bu okulları kazanmaktadırlar. Ve üniversiteyi kazandıktan sonrada büyük bir kısmı spor hayatına devam etmek istemektedir. Hem spordan aldığı başarıların vermiş olduğu haz hem de bu spor sayesinde kazandığı paralar bu sporu devam ettirmesine sebep olmaktadır. Böyle olunca bireyler üniversiteyi kazanınca “Spor hayatıma devam edebilir miyim “ sorusunu sormaktadır. Birçok üniversite derslere devam zorunluluğuna dikkat etmektedir. Bunun yanında ulusal ve uluslararası müsabakalara giden sporculara da kolaylıklar sağlamaktadır. Özellikle milli takım düzeyinde spor yapan bireylerin federasyonlarından gelen milli takım kamp yazıları ve/veya yarışma/müsabaka yazıları ile izin verilmektedir.

 

Önerilen makaleler

1 Yorum

  1. […] Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi mezunları “Çocuk ve Genç Çalıştırabilir Sertifika Programı”ndan muaf […]

Bir cevap yazın