Spor Salonunda Eğitmen Olarak Kariyer Yapmak İster misin?

kariyer

Merhaba arkadaşlar spor salonlarında eğitmen / antrenör olarak çalışmak isteyenlere özel olarak hazırladığımız yazımızda önemli detaylar bulabilirsiniz. Yazımız antrenör / eğitmen olarak spor salonlarında çalışmak isteyen besyo ve spor bilimleri fakültesi öğrencisi ve mezununun bu alanda nasıl bir kariyer planı yapabileceğini görmesini sağlamak amacıyla yazılmıştır.

Fitness Antrenörü / Eğitmeni Nasıl Olabilirim

Amacımız besyo mezunlarının ve öğrencilerinin spor sayesinde nasıl para kazanabileceğini ve alanında yani sporun içinde kariyer yapılabileceğini görmesini sağlamaktır. Günümüzde baktığımızda spor salonları ( fitness, crossfit, steb aerobik, cimnastik vb.) popüler bir iş alanı ve kariyer yapılabilecek bir meslek haline gelmiştir. Gerek spora olan ilginin artması gerekse sağlık yönünden gereksinimler doğrultusunda bir çok insan spor salonlarına yazılmakta ve bir ücret karşılığı spor hizmeti almaktadır. Spor salonları besyo öğrencileri ve mezunları için bir iş alanını oluşturmaktadır. Spor salonlarında eğitmen, antrenör olarak bir çok besyo öğrencisi çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir. Öğrencilik döneminde hem part time hem de tam zamanlı olarak çalışan öğrencilerimiz hakettiği paraları ne yazik ki alamamaktadır. Çoğu zaman stajyer statüsünde eğitmen veya yardımcısı olarak çalıştırılmaktadır. Başlangıçta paralar kazanamadığımız bu işten sonra ki dönemlerde alacağımız ücretler artmaktadır.

Daha Yüksek Gelirleri Nasıl Elde Ederim

İş alanında uzmanlaşmak, kariyer yapmak, gerekli sertifika ve belgelerin federasyon eğitimleri aracılığıyla alınması ve ayrıca alanımızla ilgili gelişimlerin takip edilerek gerekli seminer ve dersler aracılığıyla kendimizi geliştirmemiz durumunda MEB ‘te gören yapan beden eğitimi öğretmeni veya GSB ‘de görev yapan antrenör arkadaşlarınızdan çok daha fazla paralar kazandığınızı göreceksiniz. Devlet memurluğu gibi kısa çalışma saatleri olmasa da spor salonlarında çalışma şartlarınızı çoğu zaman kendiniz oluşturabiliriz. Tabi ki bu şartları oluşturmak için belli bir acemilik döneminden geçmeniz ve alanınızda kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Alanınızda olan bilginize ve tecrübenize bakarak spor salonları ile ücret anlaşmaları yapmalısınız. Ek gelir elde etmek amacıyla grup derslerinizin haricinde bireysel dersler vermenizde alacağınız ücrete ek olabilmektedir.

Daha Yüksek Gelirleri Nasıl Elde Ederim

Kariyer iniz için reklam vazgeçilmez bir unsurdur. Günümüzün sosyal medya hesaplarını kullanmanızı ve kendi reklamınızı yapmanızı tavsiye ediyorum. Günümüzün tüketim döneminde reklamı yapılan hizmetlerin daha değerli olduğunu unutmamalısınız. Sosyal medya hesapları oluşturarak derslerinizden veya kendi antrenmanlarınızdan koyacağınız görüntü ve fotoğraflar sizin reklamınızı oluşturacaktır. Sosyal medyayı iyi kullanmalısınız.Unutmayın sosyal medya ile ulaşamayacağınız insan yok diyebiliriz. Özellikle google , instagram, youtube ve facebook ile tanınırlık seyiyenizi vereceğiniz reklamlarla artırabilirsiniz. Eğer ki bir spor salonunda eğitmen iseniz kesinlikle görünümüze ve fiziğinize dikkat etmelisiniz. İnsanların ilk gördüğü sizin vücudunuz ve giydiğiniz kıyafetlerdir. İnsanları etkilemek istiyorsanız dış görünüşünüze ve kıyafetlerinize daha itina ile yaklaşmanız ve kendinizle ilgilenmeniz gerekmektedir. Bu tedbirler sonrasında emin olun özel derslerinizde yükselme olacaktır. Eğitim verdiğiniz insanlarda sizin fahri reklam elçilerinizdir. Bunu unutmamak gerekir. Verdiğiniz eğitim hizmeti sizin tanınırlığınızı artıracaktır.

Kendimi Hangi Alanda Geliştirmeliyim

Spor salonlarında antrenör / eğitmen olarak kariyer planlıyorsanız öncelikle kendinizi alanınızda geliştirmeniz gerekmektedir. Günümüzün tüketim döneminde salonlarda uygulanan antrenman metodlarının isimleri popülerliğine bağlı olarak hızla değişmektedir. Günümüzde spor salonları farklı konsepte farlı insan profillerine hizmet vermektedir. Bu nedenle aslında spor salonu eğitmenliği için meslek yelpazesi oldukça geniştir. Spinning, toebo, yoga, crach, pilates, reformer pilates, step aerobik, aerobik, jumba, fitness, crossfit, squash ve daha birçok alanda programlar eğitmenler işliğinde uygulanmaktadır. Çoğu spor salonu bu antrenman metodlarını bilmenizi ve ellerinde bulunan aletler ve tesis imkanları doğrultusunda eğitimler almanızı isteyebilmektedir. Yelpazenin geniş olduğu bu iş alanında kendi istek ve yeteneklerinize de dikkat ederek spor branşlarının popülerliğine ve müşteri profilini göz önüne alarak bir alana yönelmenizde fayda var diyebilirim. Yöneldiğiniz alanda da kendinizi geliştirmeniz adına sertifika eğitimlerine ve gelişim seminerlerine katılmalısınız. Sosyal medyayı takip ederek yeni öğretim yöntemleri ve iletişim yöntemleri ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Antrenör Belgelerini Nasıl Alabilirim

Kariyer planınızın başlayabilmesi için antrenörlük yapmak istediğiniz alanda gerekli sertifika ve belgeyi almanız ve gerekli eğitim programlarına gitmeniz gerekmektedir. Günümüzde Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinin Antrenör Eğitim Programlarında ve Federasyonların Antrenör Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda verdiği eğitimler ile belgelerinizi alabilirsiniz. Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri Antrenör Eğitim Programlarından mezun olan kişiler uzmanlık alanlarına göre 3. kademe antrenör belgesine sahip olmaktadır. Yardımcı branş olarak seçtiği alandan ise 1. kademe antrenör belgesini alabilmektedir. İlgili federasyonun eğitim programları ile antrenör belgesi alacak kişiler ise sırasıyla 1. kademe, 2. kademe, 3. kademe ve diğer belgeleri gerekli eğitim ve seminer programlarında başarılı olmaları durumunda alabilmektedir.

Spor Salonlarında Eğitmen Olarak Ne kadar Kazanabilirim

Günümüzde spor salonlarında çalışan iyi bir kariyer e sahip   eğitmen / antrenör  2 Bin ile 10 Bin TL gibi tutarlarda bir gelir elde edebilmektedir. Spor salonunun kaliteli hizmeti, salonun popülerliği ve antrenör / eğitmen olarak sizlerin kariyeriniz alacağınız ücreti yükseltmektedir. 2018 yılı itibari ile MEB te görev yapan beden eğitimi öğretmeni  3200 TL gibi bir net gelir elde etmektedir. Ek dersler ve kurs / egzersiz çalışmaları ile bu tutar 4500 TL ye yükselmektedir. GSB bünyesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapan antrenörlerin ise maaşı 3200 TL civarındadır. Bir spor salonunda antrenör / eğitmen olarak görev yapan kişiler çalışma prensipleri ve kariyerleri ile 10 Bin TL gibi tutarları kazanabilmektedir. Bu nedenle bir Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi veya mezunu olarak spor salonlarında kariyer yapma imkanını göz ardı etmemenizi tavsiye edebilirim.

Önerilen makaleler

4 Yorum

    1. eğitmen olarak kariyer yapmak istiyorsanız yazımızı okuyunuz…

  1. […] olarak hemde işletme sahibi olarak bu sektörde faaliyet göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Kariyer planımızda pilates salonu işletmeciliği veya antrenörlüğü olması için hazırladığımız […]

Bir cevap yazın