Kar Tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kurs Ücreti Ödenir mi?

kar tatilinde destekleme ve yetiştirme kurs ücreti

Kar Tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kurs Ücreti Ödenir mi?

Olumsuz hava koşullarını yaşadığımız kış günlerinde bir çok şehirde ilgili Valilikler tarafından merkez ilçe ve / veya  farklı ilçelerde  kar tatilleri verilmektedir. Kış aylarında olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çok il merkezinde ve ilçede verilen kar tatillerinde ek ders ücreti ve destekleme ve yetiştirme kurs ücretinin hesaplanmasında sıkıntılar yaşanmaktadır.

Birçok öğretmen ve okul idarecisi kar tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kurs ücretinin ödenip ödenmediğini merak etmektedir. Kar tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kurs ücreti ödenir mi?

Kar Tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kurs Ek Ders Ücreti Ödenir mi?

Kış günlerini yaşadığımız bugünlerde birçok il merkezinde ve ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilgili Valilikler eğitim-öğretime ara verebilmektedir. Kar yağışının yoğunluğuna göre bir gün veya daha fazla kar tatili verilmesi durumunda öğretmenler o günlere denk gelen Destekleme ve Yetiştirme Kurs Ücretini alabilir mi?

Farklı illerde çalışan öğretmenlerimizden öğrendiğimiz duruma baktığımızda birçok il bu konu da farklı uygulama içindedir. Kar tatilinde DYK ücreti ödenir mi? İl Milli Eğitim Müdürlükleri almış oldukları kararlarla MEB’in görüşlerini uygulamadıklarını görmekteyiz.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü 29-30 Aralık 2016 tarihinde illerinde yoğun kar nedeniyle Valilik makamının kar tatili vermesi sebebiyle MEB’ten görüş yazısı istemiştir. MEB 26 Ocak 2017 tarihli görüş yazısında kar tatilinin valilik makamı tarafından verilmiş bir idari izin olduğunu ve ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğine dair yazısını ilgili Valiliğe bildirmiştir.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen aşağıda bulunan görüş yazısının bir emsal kabul edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bir emsal niteliği taşıyan MEB görüş yazısına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin farklı uygulamalar yapmaması gerektiğini düşünmekteyiz.

Herhangi bir il ve ilçeyi ilgilendiren bu görüş yazısı kar tatili nedeniyle eğitime ara verilen tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini kapsamaktadır. Kar tatilinde destekleme ve yetiştirme kurs ücreti ödenmesi konusunda MEB görüş yazısı aşağıda yer almaktadır.

Kar Tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kurs Ücreti

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü 29-30 Aralık 2016 tarihinde Valilik makamının yoğun kar nedeniyle eğitim-öğretime 2 gün süre ile ara vermesi nedeniyle MEB’ e görüş bildirmesi için yazı göndermiştir. 23 Ocak 2017 tarihinde MEB’e ” kar tatilinde destekleme ve yetiştirme kurs ücreti konusunda görüşleri sorulmuştur.

MEB 26 Ocak 2017 tarihinde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararı kapsamında görüş iletmiştir.

MEB tarafından 26 Ocak 2017 tarihinde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen kar tatilinde destekleme ve yetiştirme kurs ücretinin ödenmesine dair resmi görüş yazısı;

kar-tatilinde-destekleme-ve-yetiştirme-kurs-ücreti-ödenmesine-dair-meb-gorus-yazisi
kar-tatilinde-destekleme-ve-yetiştirme-kurs-ücreti-ödenmesine-dair-meb-gorus-yazisi

tandem yamaç paraşütü

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın