MEB Açıkladı : 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alınacak

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alınacak

Millî Eğitim Bakanlığı açıkladı : 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen alımı yapılacak. MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı ile ilgili takvimini yayımladı.

Atama Takvimi Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı içinde 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen alımı yapacağını açıkladı. Atama takvimi ve önemli tarihler haberimizde…

Başvuru Tarihleri

Ön Başvuruların Alınması : 26 Mart-1 Nisan 2019 

Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı

Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı : 26 Mart-1 Nisan 2019 

Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı

Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı : 5 Nisan 2019 

Sözlü Sınav Tarihleri

Sözlü Sınavlar : 12 – 30 Haziran 2019 

Sonuçların İlanı

Sınav Sonuçlarının İlanı : 4 Temmuz 2019 

Sözlü Sınavlara İlişkin İtirazlar : 8 – 10 Temmuz 2019

Sonuçların Açıklanması

Sonuçların Açıklanması : 16 Temmuz 2019

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi

Millî Eğitim Bakanlığı yayımladığı atama takviminde, ön başvuruların alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınması, 26 Mart-1 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı, sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin listesini 5 Nisan 2019 tarihinde yayımlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen alımı için sözlü sınavları 12-30 Haziran tarihleri arasında belirlenecek sınav merkezlerinde gerçekleştirecektir.  Sözlü sınav sonuçları ise 4 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı ‘nın 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen alımı için gerçekleştireceği sözlü sınav sonuçlarına itirazlar 8-10 Temmuz 2019 tarihinde alınacaktır. Sözlü sınav sonuçları ise 16 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanacaktır.
Adaylar, 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen başvurularını 2017-2018 KPSS sonuçlarına göre yapabilecektir. Sınav sonuçlarına göre atama yapılacak bölgelerin tercihleri ve atama işlemleri daha sonra ki tarihlerde duyurulacaktır.

Sözleşmeli Öğretmenin Maaşı Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen alımı ile ilgili takvimini açıkladı. 16 Temmuz 2019 tarihinde sözlü sınav sonuçlarının açıklanacağı sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili diğer tarihler ise belirsizliğini korumaktadır.

Atama bekleyen adayların merak ettikleri bir başka konu ise göreve başlamaları durumunda alacakları maaş. 2019 yılının eylül ayında göreve başlamaları muhtemel olan bekar bir öğretmen adayı 3 Bin 700 TL civarında maaş alacaktır. Çocuk yardımı alan ve eşi çalışmayan öğretmen adayları ise yönetmelikler gereği eş ve çocuk yardımı ile birlikte 3 Bin 900 TL ‘yi bulan bir maaş alacaktır. Belirtilen maaş tutarları 15 saat maaş karşılığı girilen ders karşılığındadır. Bu maaşlara girdikleri ek ders saati için alacakları ek ders ücretleri, nöbet ücretleri, kurs ve egzersiz ücretleri gibi ek ders karşılığında alacakları tutarlarda eklendiğinde 5 Bin TL’yi bulan gelir elde etmeleri muhtemeldir.

Sözleşmeli Öğretmenler Ne Zaman Göreve Başlayacak?

6 Temmuz 2019 tarihinde sözlü sınav sonuçları açıklanacak Sözleşmeli Öğretmen adaylarının atama yerlerinin tercihi ve tarihi ile ilgili hala bir açıklama yapılmadı. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi 16 Eylül tarihinde başlayacaktır. Öğretmenler ise 2 Eylül tarihi itibari ile okullarında seminer eğitimleri için okullarında hazır bulunacaklardır.

Daha önceki yıllarda ki öğretmen atama takvimlerine baktığımızda Ağustos ayı içinde atama başvuruları alınan öğretmen adayları ağustos sonunda ise tercihleri arasından veya tercih dışı bir kuruma atamaları yapılmaktaydı. Eylül ayının ilk haftası itibari ile de atandıkları kurumlarda görevlerine başlamaktaydı. 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen atama takviminin de daha önce ki yıllarda olduğu gibi Ağustos ayı içinde olacağını düşünmekteyiz.

Önerilen makaleler

2 Yorum

  1. […] Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını geçtiğimiz ay içinde yayımlamıştı. 20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması için için ön başvurular 26 Mart 2019 tarihinde başlıyor. MEB resmi internet sayfasında 2019 yılı içinde 20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması alımına ilişkin takvimi de yayımladı. Atama takvimine ulaşmak için linke tıklayınız. […]

Bir cevap yazın