Okullara Ara Tatil Geliyor…

okullara ara tatil

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklama ile okullara ara tatil geleceğini belirtti. Planlanan çalışma ile ilgili hazırlıklar devam ediyor…

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim kalitesini artırmak adına eğitim öğretim dönemi içine ara tatiller ekleneceğini belirtti. Bakan yapmış olduğu açıklamada 13 haftalık yaz tatilini kısaltarak kasım ve nisan aylarında birer hafta eğitime ara verileceğini planladıklarını açıkladı. 18-22 Kasım ve 6-10 Nisan tarihleri arasında okullar tatil olacak. Planlanan uygulamanın 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren hayata geçeceği düşünülmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘un Okullara Ara Tatil ile ilgili açıklamalarının detayları şu şekilde:

18-22 Kasım ve 6-10 Nisan tarihleri arasında okullar tatil edilecek. 13 haftalık yaz tatili süresi ara tatiller ile yüzde 10 oranında kısalacak.

Eğitimde iyileştirmelerin planlandığı bu süreçte ara tatil ile öğretmenler ve kurumların işleyişine yönelik değerlendirmeler yapılacak. Yapılandırılmış okullarda ara tatil ile öğretmenlerin ve öğrencilerin dinlenmesi ve etkinliklere katılması için fırsatlar oluşacak. Öğretmenlerimiz eğitim-öğretim dönemleri içinde çok yoruluyorlar. Ara tatiller ile yeni bir yapılanma süreci başlayacaktır. Kasım ve Nisan aylarında verilecek ara tatiller ile öğrencilerin dinlenmesi ve farklı etkinliklere katılması için fırsatlar oluşturulması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanının Konuşmasından
Okullara Ara Tatil ile ilgili Önemli Satır Başları:

“Yapılandırılmış ara tatil ile öğretmenlerin ve öğrencilerin dinlendirilmesi ve etkinliklere katılımları için fırsatlar hedeflenmektedir.”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının ara tatillerde kullanılacağını belirtti. Planlanan ara tatiller ile öğrencilerin sosyo-kültürel faaliyetlere katılımları için çalışmalar yapılması hedeflenmektedir.

2019-2020 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmesi planlanan ara tatil sisteminde öğretmenlerin ve öğrencilerin dinlenmesi ve etkinliklere katılımı amaçlanmaktadır. Tatil olarak değerlendirilmemesi gereken bir konu olan ara tatilin eğitimin bütünlüğü için dinlenme ve etkinliklere katılım için bir fırsat dönemi olması planlanmaktadır.

Planlanan ilk ara tatil 18-22 Kasım 2019 tarihinde 5 iş gününü kapsayacak şekilde uygulanacak. İkinci ara tatil ise 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında 6-10 Nisan 2020 tarihinde yine 5 iş gününü kapsayacak şekilde uygulanacak.

Planlanan Ara Tatiller şu şekilde:

Önerilen makaleler