Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Kılavuzu 2018

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı 2018 için tıklayınız.

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümüne alınacak öğrencilerin dağılımı aşağıda Tablo da gösterilmiştir.

  

 

 

BÖLÜM

KONTENJANLAR
 Erkek  Kadın Milli Sporcu Engelli Aday Toplam 60
Erkek Kadın Erkek Kadın Erkek Kadın
 Antrenörlük Eğitimi  29  19  4  2  4  2  37  23

 

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 37 erkek 23 kadın olmak üzere toplam 60 öğrenci alınacaktır.

  • Millilik kontenjanını 4 erkek, 2 kadın toplam 6 öğrenci oluşturmaktadır. (C sınıf milli sporcular, farklı turnuvalarda en az 2 (İki) defa milli olduklarını belgelemek zorundadırlar. Aynı turnuvada birden fazla milli olanlar ve C sınıfı 1 (bir) defa milli olan sporcular millilik kontejanından başvuru  yapamazlar). Eğer milli sporcular için ayrılan kontenjanlara yeterli başvuru olmaz ve doldurulamaz ise bu kontenjanlar, cinsiyet kontenjanları dikkate alınarak diğer adaylar için ilan edilen genel kontenjanlara aktarılır. Milli sporcu başvurularının kendileri için ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda, sporcuların  sahip  oldukları  millilik   kategorileri   dâhilinde (sırasıyla A-B-C olarak) değerlendirilir.
  • Engelli Kontenjan
  • Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümüne alınacak engelli adaylar için ayrılan kontenjanlara yeterli başvuru olmaz ve doldurulamaz ise bu kontenjanlar, cinsiyet kontenjanları dikkate alınarak diğer adaylar için ilan edilen genel kontenjanlara aktarılır. Engelli adayların, yetenek sınavına katılmamaları veya başarısız olmaları durumunda puanları hesaplanmayacaktır.
  • Erkek ve kadın kontenjanlarından birisi dolmazsa, kontenjan diğer tarafa aktarılır.
  • Normal ve milli kontenjana başvuran adaylar, yetenek sınavına (çeviklik testi) katılmak zorundadır. Yetenek sınavına katılmayan adayların yerleştirme puanları hesaplanmayacaktır.
  • İsteyen milli sporcular, milli olmayan adaylar için belirlenen kontejana başvurabilir. Bu durumda adayın puanı sadece burada değerlendirilir.
Not

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi  Özel Yetenek Sınavında adaylar özel yetenek sınavında görev yapan öğretim elemanlarının uyarılarına uymak zorundadırlar. Sportmenliğe, centilmenliğe ve öğrenci disiplin yönetmeliğine aykırı hareket ettikleri, sınav parkurundaki cihazlara zarar verdikleri, hakemlere ve diğer görevlilere sözlü veya fiili saldırıda bulundukları durumlarda sınavdan ihraç edileceklerdir.

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, sınav kapsamında ÖYSP (özel yetenek sınav puanı) hesaplanması, sportif özgeçmiş ve çeviklik testlerinden alacağı puanlar üzerinden hesaplanacaktır. Yetenek puanı içinde sportif özgeçmiş ağırlığı %70 iken, çeviklik testi puanının ağırlığı %30’dur. Özgeçmiş puanının hesaplanması kılavuzda yer alan “Sporcu Özgeçmiş Değerlendirme Tablosu” üzerinden yapılırken, çeviklik testi için “Illinois agility run test” kullanılacaktır. Çeviklik testi için sporculara iki (2) hak verilecektir. Verilen iki haktan en iyisi (en kısa sürede bitirilen), adayın sportif performans derecesi olacaktır.

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi  Özel Yetenek Sınavında Uygulanacak Testin Açıklaması

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavı test alanı uzunluğu 10 metre ve başlangıç ile bitiş çizgisi arasındaki mesafe 5 metredir. Test için huniler kullanılır. Başlangıç ve bitiş yerleri hariç, geri kalan dönüş yerlerine huniler koyulur. Merkezdeki dört huni 3,3 m eşit aralıklı olmak üzere yerleştirilir.

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavında testi yapacak sporcu başlangıç yerine gelir ve yere yüzüstü uzanır. Elleri omuz hizasında yerde ve bacakları bitişik şekilde hazır olur. “BAŞLA” komutu ile birlikte sporcu çıkış yapar ve fotosel çalışmaya başlar. Sporcu mümkün olan en çabuk şekilde koşarak huniler arasında belirtilen yönde yol alır. Bitiş çizgisindeki fotosel yardımıyla sporcunun derecesi ölçülerek ekranda gösterilir. Tüm adaylar tamamlandığında erkekler ve bayanlarda en düşük süreyi yapan adaylar tam puan alacaktır.

Aşağıdaki durumlarda; sporcu hata yapmış sayılır ve hata yaptığı yere dönerek tekrar başlar.

  • Çıkış pozisyonunu doğru yapmazsa,
  • Hunileri devirirse,
  • Huni atlarsa,
  • Yukarıda şekilde gösterilen test protokolüne uygun koşu yönünü takip

Yetenek Sınavının Başlama Tarihi ve Yeri

 

  • Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı 9 Ağustos 2018 tarihinde başlayacaktır. Başvuru sayısına göre sınav 10 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edebilecektir.
  • Özel Yetenek Sınavı 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonunda yapılacaktır.
  • Adayların 9 Ağustos 2018 tarihinde saat: 30’da spor malzemeleri, sınav giriş ve özel kimlik belgeleri ile birlikte kapalı spor salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Adaylar   göğüs    numarasına    göre    (önce    kadın   sonra    erkek    olmak    üzere)    sınava alınacaklardır.
  • Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavına girecek aday isimleri sınavdan önce ilan edileceğinden, sırası geçen adaya geri dönmek mümkün olmayacaktır.
  • Sınav sırasında kimlik kontrollerine önem verilecektir.
Başvuru(Spor Bilimleri Fakültesi Kayıt Bürosu) 1 Ağustos – 06 Ağustos 2018 (hafta sonu hariç)Mesai saatleri içinde
Sportif Performans Testinin Uygulanması (Sinop Üniversitesi 15 Temmuz ŞehitleriSpor Salonu) 9 Ağustos 2018
Sonuçların İlanı 14 Ağustos 2018(Adayların yerleştirme puanlarına (YP) göre asil ve yedek listeleri açıklanacaktır.)
İtiraz Süresi 15 Ağustos 2018 saat 17:00’ye kadar.

Puanlama

FUTBOL PUAN
A Milli, A2 Milli veya U21 Milli olmak. 100
Erkekler Süper Liginde lisanslı sporcu olmak 100
U14-U20 Milli olmak 100
Futsal branşında Milli olmak 100
Kadınlar 1. Liginde lisanslı sporcu olmak ve en az 1 maç oynamış olmak 100
Erkekler 1. Liginde lisanslı sporcu olmak ve en az 1 maç oynamış olmak 95
Erkekler 2. Liginde lisanslı sporcu olmak ve en az 1 maç oynamış olmak 90
Erkekler 3. Liginde lisanslı sporcu olmak ve en az 1 maç oynamış olmak 85
Kadınlar 2. Liginde lisanslı sporcu olmak (en az 2 yıllık lisans ve 3 maç oynamış olmak) 80
Kulüp ve Okul takımları Türkiye Şampiyonası’nda ilk 4’e girmiş olmak 75
Yıldız veya Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasında ilk 4’e girmiş olmak 70
Erkekler Elit U16-U19 Liglerinde en az 15 maç oynamış olmak 70
Bölgesel Amatör Liginde (BAL) lisanslı sporcu olmak (son 2 yılda en az 8 maç oynamış olmak) 70
Erkekler U16-U19 Bölgesel Gelişim Liginde son 3 yılda en az 12 maç oynamış olmak 65
Kadınlar 3. Liginde lisanslı sporcu olmak (en az 3 yıllık lisans ve 10 maç oynamış olmak) 65
Amatör Liglerde en az 5 yıl lisanslı sporcu olmak (son iki yılda en az 8 maç oynamış olmak) 55
Amatör Liglerde en az 3 yıl lisanslı sporcu olmak (son iki yılda en az 8 maç oynamış olmak) 45
BASKETBOL
A Milli olmak 100
Büyükler kategorisinde en üst ligde lisanslı sporcu olmak 95
Genç (U18) veya Ümit (U20) milli olmak 90
Büyükler kategorisinde ikinci sıradaki ligde lisanslı sporcu olmak (en az 3 maç oynamış olmak) 85
Yıldız Milli olmak 85
Büyükler kategorisinde üçüncü sıradaki ligde lisanslı sporcu olmak (en az 3 maç oynamış olmak) 75
Gençler Türkiye Şampiyonasında ilk 4 takım arasına kalmak 70
Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ilk 4 takım arasına kalmak 60
Büyükler kategorisinde dördüncü sıradaki ligde lisanslı sporcu olmak (en az 3 yıllık lisans ve 5adet maç cetveli) 50
Kulüp ve Okul takımları Türkiye Şampiyonası finallerinde oynamış olmak 45
En az 5 yıl lisanslı sporcu olmak 40
En az 3 yıl lisanslı sporcu olmak 30

HENTBOL, VOLEYBOL

A Milli olmak 100
Büyükler kategorisinde en üst ligde lisanslı sporcu olmak 90
U15-U20 Milli olmak 75
Büyükler kategorisinde ikinci sıradaki ligde lisanslı sporcu olmak (en az 3 yıllık lisans ve 5 adetmaç cetveli) 70
Gençler veya Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ilk 4 takım arasına kalmak 50
Büyükler kategorisinde üçüncü sıradaki ligde lisanslı sporcu olmak (en az 5 yıllık lisans ve 12adet maç cetveli) 45
En az 5 yıl lisanslı sporcu olmak 40
Kulüp ve Okul takımları Türkiye Şampiyonası finallerinde oynamış olmak 30
En az 3 yıl lisanslı sporcu olmak 20
ATLETİZM, CİMNASTİK, GÜREŞ, JUDO, BOKS, TAEKWONDO, KARATE, KAYAK, TENİS, YÜZME, BADMİNTON, MASA TENİSİ, HALTER, ESKRİM, BİSİKLET, OKÇULUK PUAN
A Milli olmak 100
Gençler kategorisinde Dünya veya Avrupa Şampiyonasına katılmış olmak 85
Büyükler Türkiye Şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 65
Genç milli olmak 60
Gençler Türkiye şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 55
Yıldız milli olmak 50
Yıldızlar Türkiye şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 45
En az 5 yıl lisanslı sporcu olmak 30
Okullar arası Türkiye Şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 25
En az 3 yıl lisanslı sporcu olmak 20
KANO, KÜREK, YELKEN, SU TOPU
A Milli olmak 75
Büyükler Türkiye Şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 65
Genç milli olmak 60
Gençler Türkiye şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 55
Yıldız milli olmak 50
Yıldızlar Türkiye şampiyonasında ilk 3’e girmiş olmak 45
En az 5 yıl lisanslı sporcu olmak 30
En az 3 yıl lisanslı sporcu olmak 20

FUTBOL BRANŞINDAN BAŞVURAN ADAYLAR:

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine başvuran adaylardan branşlarına göre aşağıdaki belgeler istenecektir.

Amatör veya profesyonel lig kategorisinden başvuran adaylar için, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ilgili TFF Bölge Müdürlüğü veya İl Temsilciliği tarafından,

  1. Bu liglerde oynandığına dair maç hareketlerini belirtir onaylı ve imzalı belge,
  2. Kaç yıllık faal sporcu olduğunu gösterir onaylı ve imzalı lisans dökümü. Okul takımları kategorisinden başvuran adaylar için;
  3. a) Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faal sporcu olduğunu gösterir onaylı ve imzalı lisans belgesi.

Belgelerin aslı kabul edilir.

Engelli Adaylar

Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavında engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)) puanı 100 ve üzerinde olanlar, durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla, özel yetenek sınavlarına kabul edilir. Bu adayların puanları, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerlidirYukarıda belirtilen engeli olan adayların, durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvurmaları halinde TYT puanları değerlendirmeye katılmadan (Kılavuzda yer alan formül kullanılmadan) kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilerek, yetenek sınavını kazanan adayların kayıtları yapılır.

Başvuru Koşulları

Engelli adaylar için, Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı başvuru koşulları aşağıda belirtilmiştir;

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder). Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
  3. 2018 yılında YKS’ye girmiş
  4. Aday başvuru formu (sb.sinop.edu.tr).
  5. 4 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı).
  6. Fotoğraflı T.C. Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (Belge teslim sırasında nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi karşılaştırılacaktır).

Başvuru Koşulları

  1. 2018 yılına ait YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testinden (TYT) en az 100.00 puan almış
  2. (TYT) sonuç belgesi internet çıktısı.
  3. Sınava katılmasında sakınca olmadığına dair Sağlık Raporu (sağlık ocağı vb).
  4. Engelli adaylar için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, mental retardasyon ile yaygın gelişimsel bozukluklar -otizm spektrum bozuklukları, Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar-),bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “engelli sağlık kurulu raporu”nu
  5. Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuracak engelli adayların en az 2 (iki) yıllık vizeli sporcu lisansına sahip olması gerekmektedir (Paralimpik spor branşlarında). Lisanslar üst üste iki yıl olmak zorunda değildir.
  6. Engelli adayların sınavında özgeçmiş puanı hesaplanmayacaktır.

 

 Engelliler İçin Yetenek Sınavının Başlama Tarihi ve Yeri
  • Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavında engelli Adayların 9 Ağustos 2018 tarihinde saat: 00’da spor malzemeleri, sınav giriş ve özel kimlik belgeleri ile birlikte kapalı spor salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Adaylar göğüs numarasına göre (önce kadın sonra erkek olmak üzere) sınava alınacaklardır.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın